Потребителите вече използват предимно смартфоните, за да търсят в интернет и тази тенденция ще продължи да се развива с пълна сила през 2018г. В контекста на тези процеси Google планират да започнат да толерират страниците, които имат оптимизиран за мобилни джаджи дизайн за сметка на традиционните десктоп версии. Това означава не само, че потребителите ще могат по-удобно и бързо да откриват желаната от тях информация, но също, че търсачката ще дава по-висок рейтинг на уеб сайтовете с мобилен дизайн, информира AndroidAuthority.

 

Алгоритмите на компанията вече ще индексират и използват данните от тези страници при обработване на заявките на потребителите. По този начин търсачката ще ни показва още по-релевантни резултати всеки път, когато търсим информация от смартфона. Google вече започват да променят филтрите си, които за в бъдеще ще толерират мобилните версии на страниците и скоро тези промени ще обхванат всички уеб сайтове в интернет. Собствениците на страници с мобилен дизайн не е необходимо да предприемат допълнителни действия. 

 

 

Google ще обръщат специално внимание на това дали мобилните уеб сайтове ъплоудват редовно качествено съдържание, като текст, снимки и видео. Търсачката ще следи структурата на публикациите и изисква метаданните да са достъпни в двете версии на страниците. Не е задължително мобилната версия на уеб сайта да има буквата "m" в URL-адреса, тъй като Google ще се ориентира по самото съдържание. В заключение ще отбележим, че новите промени целят да предоставят по-добри резултати за крайните потребители.

 

Вижте Google ще улесни производителите на смартфони като добави поддръжка на две SIM карти в Android