Смартфоните с изрязан дисплей, които имат малък прорез в горната част, а екрана заема почти цялата част от пространството отпред стават все по-популярни. iPhone X въведоха този дизайн и постепенно той привлече вниманието на водещите производители на устройства с Android. Oчаква се тази характеристика да намери място и в смартфоните Google Pixel 3, чиято премиера вероятно ще бъде в началото на октомври. По-големият от двата модела ще с големина от 6.2 инча и ще има изрязан дисплей, съобщава TechRadar.

 

Google публикуваха в своя блог какви рестрикции ще са валидни за смартфоните с изрязани дисплеи с Android P. Припомняме ви, че Pixel 3 ще бъдат първите смартфони, които работят с новата версия на платформата. Правилата за устройствата с този дизайн включват изискването смартфоните да нямат повече от две изрязани зони дисплея, които трябва да са позиционирани върху двете противоположни къси страни. Тези ограничения са важни, за да може мобилните приложения да се възползват максимално от изрязаните дисплеи.

 

 

Добрата новина е, че по подразбиране Status лентата ще бъде оразмерена така, че да бъде толкова висока, колкото изрязаната част. По този начин съдържанието ще се показва в прозореца под този компонент и така ще заобиколя изрязаните зони. Идеята на Google е да наложи единен стандарт, който да се следва от всички производители и да предложи най-доброто на потребителите. Компаниите могат да разполагат изрязаните зони, в която част искат на смартфоните, за да ги разграничат от конкурентните продукти.

 

Още от Digital: Седем смартфона на българския пазар с безрамков дисплей, двойни камери и достъпна цена