Google полагат много усилия, за да ни предлагат полезни приложения, които в повечето случаи са безплатни за масовия потребител. Екосистемата от софтуерни решения на компанията включва Gmail, Google Docs, YouTube, Chrome, Аndroid TV и др. Генерирането на приходи става, чрез използването на личнатa информация, която споделяме с рекламните партньори на Google.

Общите маркетингови принципи на компанията остават същите през годините Все пак Google често въвеждат различни промени, за да се адаптират по-добре към актуалната ситуация. Ако използвате активно приложенията на Google вероятно ще искате да научите за ключови промени, които ще бъдат активни през 2021г.

Най-съществената разлика е бъде свързана с Google Drive, Gmail, Google Docs и Google Photos. От компанията вече информират своите клиенти, че планират да изтриват съдържание от профилите при продължителен период на неактивност. Според данните на Google това ще се случи, ако не сте се логвали 24 месеца.

 

 

Важно е да отбележим, че функцията няма да започне автоматично да изтрива данни на потребителите. Google стартират инициативата на 1 юни 2021г., което означава, че най-ранната дата, на която можете да станете жертва на въведените промени е юни 2023г. Всеки път, когато се логнете в своя акаунт това броене започва отначало.

От компанията са категорични, че не искат да пречат на своите клиенти, а да разчитат съдържанието на акаунти, които вече не се използват. Най-добрият вариант е да проверките какво съдържание пазите в приложенията и да направите резервно копие на важните данни.

Така едновременно ще запазите файловете и ще имате достатъчно място, за да продължите да използвате услугите на Google, както досега. Планираните промени ще обхванат Drive, Docs, Sheets, Slides, Jamboard, Gmail, Photos, Drawings, Forms и Sites. Все пак разполагаме с достатъчно време да се подготвим за новата стратегия на Google.

 

Още от Digital: Google ще въведе криптиране от "край до край" в приложението Messages за Android