Google използваха официалния си блог, за да споделят данни за няколко промени в услугата за навигация. Специално внимание ще бъде обърнато на алгоритмите с изкуствен интелект, които помагат за избора на най-бърз маршрут до желаната локация. Google Maps също така ще използва вредните емисии в атмосферата като фактор за препоръчване на по-екологичен начин за придвижване.

Приложението за навигация вече ще позволи да използваме Live View AR функцията във вътрешни помещения като търговски центрове, летища, гари и др. Собствениците на смартфони с Android също така ще получат достъп до компас уиджета, който бе премахнат от Google в началото на 2019г. Причината за това решение бяха технически проблеми.

Доста потребители, обаче използва форумите, за да изразят съжаление от премахването на функцията и изглежда Google ще се съобразят с мнението им. Връщането на уиджета за компаса в Google Maps ще стане факт с предстоящ ъпдейт, който вече е наличен само за ограничена група от потребители, информира AndroidPolice.

 

 

Конкретната актуализация е с номер Google Maps 10.62 и скоро ще е на разположение за всички собствениците на смартфони от Google Play. Важно е да отбележим, че ако имате iPhone не е нужно да предприемате никакви действия, тъй като компаса никога не е премахван от интерфейса на Maps за iOS.

След като стартирате навигация ще видите уиджета да се показва в дясната част на екрана. Наличието на компас ще допадне на доста потребители, които ще се ориентират още по-бързо и лесно, когато пътуват на непознати дестинации. Ако не желаете да виждате уиджета ще може лесно да го скриете от настройките на Google Maps.

 

Oще от Digital: Как да проверим трафика в Google Maps