Лятото наближава и мнозина от нас вече знаят къде ще бъде тяхната ваканция, като организирането на самото пътуване изисква от вас да отделите от свободното си време, за да подготвите всички детайли и резервации. Технологиите позволяват да направим всичко това директно от своя смартфон, като вероятно най-доброто мобилно приложениe за тази цел се казва Google Trips. Софтуерните инженери на компанията са се постарали да ви предложат всичко, от което се нуждаете и вече стартира публичните тестове на най-новото заглавие в нейния арсенал от онлайн услуги, което се очаква в следващите седмици да е достъпно за всички потрeбители, предаде AndroidPit.

 

Google Trips може да открие и да ви предложи най-удобния маршрут до дестинацията, която желаете, но също да ви показва полезна туристическа информация, както и списък с най-атрактивните забавления, неща за вършене, места за отдих и хранене. За да започнете да работите с него е необходимо да кликнете върху синята икона с плюс в средата, която е разположена в долния десен ъгъл и да въведете датите на вашето пътуване и съответната локация, като тази информация след това ще е достъпна директно от началния екран на Google Trips. Предвидена е опция да изтегляте GPS карта на въпросния район, която да използвате в офлайн режим, когато нямате интернет, а като кликнете върху дадено пътуване ще виждате интерактивни карти за Reservations, Saved Places, Things To Do и Food & Drink.

 

Aко разполагате с резервации за самолетни полети, коли под наем, хотели или заведения в своя Gmail акаунт за в бъдеще всички те ще се показват директно в Reservations секцията, които можете лесно и бързо да отваряте от мобилното приложение. Всяка една дестинация, която сте стартирали в Google Maps ще се появява aвтоматично в Saved Places секцията и така дори няма да ви се налага да отваряте услугата за навигация, като последните две категории ще ви препоръчват интересни места, които да посетите. В заключение ще отбележим, че можете да се възползвате от още две функции Getting Aroung и Need To Know, с които да получите цялата информация, която ви трябва директно на дисплея на смартфона.

 

Вижте как технологиите промениха начина ни на пътуване