Google са една от най-големите софтуерни компании в индустрията. Освен, че разработват две от най-популярните операционни системи, а именно Android и Chrome OS предлагат и разнообразно портфолио от мобилни приложения. Инженерите на Google вече експериментират с нов продукт, който носи кодовото име Triangle. Основната цел на този софтуер е да ни помогне по-добре да управляваме мобилния интернет и да спестим от месечния си трафик, предаде AndroidPolice.

 

В момента това продължава да е голям проблем в доста страни по цял свят. Google Triangle все още е в начална фаза и не е достъпно за всички потребители. Компанията се нуждае от още време за тестове преди да представи официално финалната версия на мобилното приложение. Google Triangle позволява да следите консумацията на интернет от смартфона, както и да задавате лимити на всяка една програма, която използвате, за да имате пълен контрол над месечното си потребление. 

 

 

Потребителите също така ще могат да блокират 3G или 4G връзката, когато това е необходимо. Идеята на Google е да работи с мобилните оператори и да ги накара да предоставят допълнителни мегабайти за хората, които използват новото мобилно приложение. Google Triangle е най-сериозния опит на компанията да ни улесни в управлението на трафика на мобилния интернет. Предстои да видим кога този софтуер ще е достъпен за всички потребители в глобален мащаб.

 

Вижте как да управляваме използването на мобилния интернет