Нужен е само Gmail акаунт, за да използвате и синхронизирате цялата си информация в популярните приложения и услуги на компанията. Така се улеснява не само целия процес на логване, но и се подобрява сигурността ви. Представете ви се, че изпаднете в неприятната ситуация, в която загубите или счупите телефона си. Единственото, което трябва е да се логнете в своя имейл от друго устройство и директно ще имате достъп до списъка с контакти и другата важна информация от профила.

 

Последните данни на Bloomberg информират, че Google вече експериментират с нова система, която се казва Advanced Protection Program и е по-сигурна от двуфакторната автентикация, която е доста популярна днес. Идеята е да използваме физически обекти, като например USB флашка, за да докажем самоличността си, вместо класическите пароли и въвеждане на кодове от смартфона. Ако физическия ключ не бъде предоставен Google ще блокира автоматично активността на всеки акаунт.

 

 

Профилите ще бъдат "замразени", както и свързаните с тях плъгини, докато не се предостави правилното USB устройство, за да се идентифицира потребителя. Добавянето на това ниво на сигурност към паролата, имейл адреса и уникалния код изпратен като SMS на смартфона би могло да предпази Google акаунтите ни по-ефективно от методите на хакерите. Advanced Protection Program все е в процес на разработване, но определено има своите предимства пред сегашните системи за автентикация.

 

Вижте какви са бъдещите планове на Google