Google Maps е завършена услуга, която е разработена да улесни организирането и придвижването на всяко едно пътуване, което планирате независимо от локацията. Приложението предоставя разнообразни данни за трафика в реално време, публичния транспорт, както и подходящи маршрути за велосипедисти и пешеходци.

Компанията се е погрижила с няколко кликване да откриете важната информация и да се придвижите максимално бързо между две точки на картата. Услугата за навигация постоянно получава нови ъпдейти, които доразвиват възможностите на Google Maps, особено за смартфоните с Android.

Сега разбираме, че Google вече работят над поредното подобрение в приложението. Потребители в Reddit съобщават за наличието на тестова функция, която възпроизвежда икони с квадратна форма до локацията на заведения и бизнеси в Google Maps.

Teзи символи всъщност представляват реклами, които не могат да бъдат премахнати от интерфейса на мобилното приложение. Още по-досадното е, че въпросните икони се появяват автоматично, докато скролвате върху интерактивната карта, съобщава PhoneArena.

 

 

Засега функцията е достъпна за малък брой хора и изглежда като поредния опит на Google да рекламират агресивно продуктите на своите партньори. Все пак понякога може да е полезно да откриете заведение или друг туристически обект около вас и да получите повече информация с кликване върху иконата. 

В повечето случаи, обаче вероятно не бихте искали да виждате подобна информация. От тази гледна точка донякъде изглежда странно, че няма да има как да блокираме новите икони в Google Maps. Въпросните символи не са много големи, като от Google да опитали да ги слеят елегантно с другите елементи от интерфейса на услугата.

Някои потребители в Reddit забелязаха, че иконите не са толкова видими, ако не приближавате много на интерактивната карта на смартфоните. Тези символи са достъпни единствено за обекти, които се намират в непосредствена близост до вас и биха могли да предстaвляват интерес за вас.

Остава да се надяваме, че Google все пак ще ни предоставят опция да скриваме новите рекламни икони в Google Maps. 

 

Oще от Digital: Как да създаваме персонализирани карти в Google Maps и да ги споделяме