Никой човек не е застрахован, че може да стане жертва на инцидент или да се озове в неочаквана ситуация. Ако се стигне до набиране спешните номера, за да търсите помощ искате всичко да се случи максимално бързо. В подобни ситуации всяка секунда е важна и може да спаси човешки живот. Може да не сте се замисляли, но от напрежение или друга травма е доста вероятно да не можете да намерите думи или да не изговаряте правилно какво искате да кажете, докато говорите по спешния телефон от смартфона.

 

Инженерите на Google експериментират с функция, която позволява да изпратите ценна информация за вашето състояние, както и местоположението ви без дори да изричате нито дума. Решението на компанията е доста просто, но ефективно. Вместо да се опитвате трескаво да обясните какво се случва ще можете да направите само е едно кликване на екрана на устройство с Android. Новата функция ще ви позволи да изберете между три различни опции: "Fire", "Medical" и "Police". които автоматично ще изпратят данните.

 

 

Oператорите на спешния телефон ще получат съобщения с координатите ви, както и данни за ситуацията, в която се намирате, съобщава AndroidAuthority. Така например биха могли бързо да изпратят помощ до местоположението на даден потребител и да му спестят бъдещи неприятности. Успоредно с това смартфона ще изпраща постоянно GPS сигнали, в случай, че се движите. Функцията първо ще бъде достъпна за устройствата Pixel, но след това ще е налична и за другите смартфони с Android.

 

Още от Digital: Какво представляват разрешенията в приложения в Android и как да ги използваме