Вече ви информирахме, че Android N ще сложи край на бавните софтуерни ъпдейти на платформата, като от Google работят над много нови функционалности, които допълнително да подобрят работата ни с най-популярната мобилна платформа. Сега от BusinessInsider ни информират за интересно нов инструмент, който ще позволи на собствениците на смартфони с Android OS да увеличат вградената памет на своите устройства. Oказва се, че от Google провеждат експерименти с функцията, която се казва Uninstall Manager и ще позволи на потребителитe да освобoдят лесно памет в своите устройства. 

 

В голяма степен трябва да кажем, че тя функционира като анализира вашия смартфон или таблет, а след това ви препоръчва кои мобилни приложения да изтриете първо, за да си осигурите достатъчно вграден капацитет за съхранение на данни. От компанията обръщат внимание на факта, че много от заглавията, които имаме на своите джаджи не се използват достатъчно, а ъпдейти и допълнителни функции към тях увеличават мястото, което те заемат. Именно заради това те са създали този нов инструмент, който анализира начина, по който работим с любимите си мобилни приложения, за да ни препоръча кои от тях са ненужни.

 

По този начин от Google се надяват да са ни максимално полезни и да ни позволят да се възползваме максимално от вградената памет, която предлагат смартфоните с Android. Идеята в случая е, че има твърде много файлове и документи, които съхраняваме, а не използваме често и те трябва да бъдат изтрити, тъй като излишно заемат свободното пространство в смартфоните ни. Все още не знаем кога новият Uninstall Manager ще можа да се използва на всички мобилни устройства с Adroid OS, но вероятно няма да ни се налага да чакаме твърде много.

 

Вижте пет начина да подобрите работата на смартфон с Android