Gboard e eдна от най-добрите клавиатури за смартфони, която предлага много полезни функции за максимално бързо въвеждане на текст и емоджита. Google тестват нова версия на мобилното приложение, която със сигурност ще се хареса на доста потребители. Компанията работи върху интеграцията на Floating режим, който позволява лесно да преместите клавиатурата във всяка позиция на eкрана. Навигацията ще става със специален бутон в долната част на интерфейса на Gboard, предаде AndroidHeadlines.

 

 

Потребителите могат да избират не само позицията, но и самия размер на виртуалната клавиатура и да я уголемяват или смаляват съобразно предпочитанията си. Ако не използвате Gboard известно време тя ще стане полупрозрачна и така ще позволи да видите текста написан на екрана на смартфона. Активирането на Floating режима няма да се отрази на функционалността и ще ви позволи да използвате всички опции и инструменти за персонализация, с които сте свикнали нормално да работите. 

 

 

За да се възползвате от новия режим трябвa да отворите мобилно приложение, което е съвместимо с Gboard и да натиснете малката стрела в долния ляв ъгъл. След като отворите менюто със специалните функции кликнете върху менюто с три точки, като вдясно трябва да видите опцията "Floating". Предстоящата актуализация ще предложи още нова колекция от GIFанимации, както и поддръжка за повече езици. Очаквайте скоро новата версия на Gboard да е достъпна за всички потребители. 

 

 

Oще от Digital: Десет полезни неща, които можем да правим с клавиатурата Gboard за Android