Google започнаха да интегрират лента за навигация в долната част в много от своите популярни услуги като например YouTube и Chrome. Компанията вече експериментира с няколко промени в дизайн на своя онлайн магазин за приложения. За разлика от гореизброените продукти новата версия на Google Play  има лента за навигация в горната част. Тя е разположена точно под сегашните категории с приложения, игри, филми, музика и телевизионни предавания. 

 

 

Новият дизайн на Google Play вече е достъпен за част от потребителите. Лентата за навигация в горната част функционира като допълнително меню към разделите, които разглеждате. Tази секция замества досегашните бутони като Top Charts, Categories, Editor's Choice и др., предаде AndroidPolice. Въпросната лента и старите бутони изскачат в дясната част на дисплея и изискват хоризонтална навигация, за да видите всичките опции, които предлагат.

 

 

Потребителите ще забележат и още една съществена промяна, която е свързана с менюто, което се активира от традиционната икона с три хоризонтални ленти. Секцията My Apps and Games вече е разположена най-отгоре над всички останали. Това са основните промени в дизайна на Google Play в новия ъпдейт. Очаква се актуализираната визия на онлайн магазина да е достъпна за всички смартфони с Android до броени дни.

 

 

Стар дизайн                                                               Нов дизайн 

 

Вижте каква цена плащаме, когато използваме безплатни приложения от Google Play