Google планират да представят Dark Mode режим в Android версията на своя популярен браузър. Функцията допринася за живота на батерията и позволява да не се натоварват очите. Нощните режими се използват от много мобилни приложения и улесняват работата ни, особено вечер, когато няма достатъчно светлина. Google предлагат Dark Mode в YouTube и Maps, а  изглежда, че ще можем да я използваме и в Google Chrome за Android

 

Нощният режим е достъпен за разработчиците, но ще е необходимо време, за да е достъпен за всички потребители. През последните месеци компанията ъпдейтна с подобна функция и други от популярните си приложения и не е изненадващо, че Dark Mode ще стане част и от Google Chrome. Припомняме ви, че Android Q се очаква на системно ниво да активира нощен режим, който променя елементите от интерфейса. 

 

Интеграцията на Dark Mode е подходящо подобрение особено за хората, които постоянно гледат, докато пътуват, тъй като ще пести батерия и няма да дразни очите вечер. Teстовете едва ли ще отнемат повече от няколко седмици, които вероятно ни делят от официалната премиера на тази функция. По всичко личи, че Dark Mode се превръща в ключов компонент от екосистемата от мобилни приложения и услуги на Google.

 

Oще от Digital: Десет полезни трика в Google Chrome за Android смартфони