Google Lens е атрактивна функционалност, която се възползва по най-добър начин от подобренията на технологиите с изкуствен интелект. Официалната премиера стана факт през 2017г., като през последните три години станахме свидетели на редица подобрения. 

В момента Google Lens предлага много повече възможности и е интегрирана в някои от другите приложения на Google. Taка например може да извършвате търсения с функцията директно от Google Photos или от камера приложението на устройствата с Android. 

Всъщност Google Lens позволява да сканирате баркодове или лога на обекти, за да научите повече за тях в интернет. Можете също така да разбирате повече за хранителни продукти или да насочите камерата към дадено цвете, животно или произведение на изкуството и да оставите Google Lens да ви покаже необходимата информация. 

Сега разбираме за поредната интеграция на функцията, над която работи компанията. Този път желанието им е да активираме Google Lens директно от самата търсачка на Google, информира AndroidPolice.

Вече са стартирали тестове на актуализация, която разполага икона за Google Lens в горния десен ъгъл на полето за търсене до бутона за активиране на микрофона. Любопитното е, че iOS версията на Google Search вече предлага интеграция на функцията, като скоро това ще е възможно и от смартфоните с Android.

По този начин вече ще можете да извършвате търсения по текст, снимка, с гласови команди, но вече и с визуалните алгоритми на Google Lens. Иновативната функция вече е интегрирана към Google Assistant и е удобен начин за управление на колекцията от снимки в Google Photos. 

Със сигурност Google Lens ще става още по-важна част от другите приложения и услуги в екосистемата на компанията. Потребителите също така могат лесно да копират текст от външни източници като адреси на физически локации или URL към уеб сайтове, докато работят с Google Lens и откриват повече информация за тях.

 

Oще от Digital: Google Lens ще може да решава математически уравнения