Google представиха функция за създаване и редактиране на скрийншоти в Android 9.0. Така потребителите могат лесно да добавяте текст или друг обект, да изрежат снимката и др. По този начин няма да се налага да изтегляте външно приложение, за да го направите. Само преди няколко седмици Google Photos също получи собствен редактор на скрийншоти. Нужни са едва няколко кликвания, за да напишете нещо, маркирате обект, нарисувате нещо върху снимката и др.

 

Kомпанията изглежда е доволна от реакцията на потребителите и планира да интегрира функцията за редактиране на скрийншоти и в другите си популярни продукти. От xda-developers намериха доказателство в кода на Google Chrome, от които разбираме, че мобилната версия на браузъра също ще предложи подобен редактор. Google вече са започнали тестове с функцията в Google Chrome за Android и едва ли ще се нуждаят от много време, за да са готови с финалната версия.

 

 

Разработчиците вече тестват различни начини позволяващи интерфейса на браузъра да редактира и споделя скрийншотове. Официалната премиера на "Chrome Share Screenshots" функцията вероятно ще е в началото на следващата година. На този етап Google не са потвърдили дали планират да оптимизират този инструмент за десктоп версията на Google Chrome или за устройствaта с Chrome OS. Представянето на подобна функция ще спести ценно време на хората, които постоянно създават и споделят снимки.

 

Oще от Digital: 10 полезни трика в Google Chrome за Android