Google е софтуерен гигант и компания, която сме свикнали да бъде водещ източник на иновации. Въпреки постоянните експерименти с нови функционалности в някои случаи приложенията на технологичния гигант изостават от конкуренцията. Донякъде това се дължи да на факта, че Google искат да предлагат разнообразно портфолио oт решения, което обхваща всички аспекти от онлайн присъствието на потребителите.

По този начин компанията не се фокусира върху един продукт, а опитва да ъпдейтва и развива едновременно голям брой приложения. Подходящ пример за казаното дотук е браузъра Google Chrome. В момента се експериментира с функция, която се казва "Long Screenshot", която е активна в Canary канала на разработчиците. Това е инструмент, който доразвива възможностите на вградения инструмент за правене на скрийншоти в Google Chrome.

За разлика от стандартната функция, която снима съдържанието на екрана "Long Screenshot" позволява да го направите и когато скролвате екрана. По този начин например можете да уловите по-дълъг текст без да се налага да го снимате два пъти.

 

 

 

Интеграцията на т.нар. "дълъг скрийншот" обещава да улесни работата и да спести време на потребителите.  Любопитното е, че Android също не предлагат вградена функционалност от този тип, което налага да изтегляте външно приложение.

Потребителите на устройства с бранда Samsung, обаче са добре запознати с функцията "Long Screenshots", тъй като могат да я използват още от 2015г., съобщава SamMobile. Oфициалната премиера е свързана с дебюта на Galaxy Note 5 преди пет години и е част от потребителския интерфейс TouchWiz.

Мобилната версия на Google Chrome за устройствата с Android изглежда най-накрая ще предложи същата функционалност на своите милиони потребители.

 

Още от Digital: 7 Google Chrome разширения, с които ще подобрите работата си от вкъщи