Google Chrome се променя постоянно, тъй като компанията е доста активна с ралзични експерименти. Подобряването на браузъра е свързано с множество компоненти, като скоростта, консумацията на системни ресурси и персонализацията. Намирането на оптималния баланс между тях винаги е трудна задача, особено когато трябва да се покриват най-сериозните критерии за безопасност.

Oт Google тестват нова функционалност в уеб браузъра, която ще улесни управлението на съдържанието от любимите сайтове в интернет. В момента трябва да заложите на Discover емисията с новинарско съдържание, която Google показва във всеки потребителски профил. Публикациите от тази секция са видими и при отварянето на нов раздел в Chrome за Android.

Алгоритмите на Google се грижат да подбират постове, които смятат, че ще ви допаднат и са свързани с личните ви интереси и активност в интернет. Всеки потребител може допълнително да персонализира статиите, които вижда в Google Discover, съобразно личните си предпочитания.

 

 

Eдна от последните актуализации на Google e свързана с опцията да споделяте и харесвате съдържание в Discover. Следващата интересна идея на Google предвижда вграждането на Follow бутон в браузъра. Идеята е с едно натискане да се абонираме и имаме достъп до статии от любимите сайтове в интернет.

По този начин максимално бързо ще получавате актуалните ъпдейти и последните актуализации в страниците, които харесвате. Функцията работи като класическите RSS програми, които бяха популярни преди години. За да следвате дадена страница трябва да изберете бутона Follow от менюто на браузъра.

На този етап функцията може да се изпробва в Canary версията на Google Chrome за разработчиците. Едва ли ще е необходимо много време преди Follow бутона да е достъпен за всички потребителите в стабилната версия на браузъра.

 

Oще от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.