Google започнаха да експериментират с подобрения в стандартния Voice Search интерфейс в лентата за търсене на своя браузър още в началото на годината. От компанията смятат, че могат да предложат още по-добри възможностите да откриваме съдържание, чрез алгоритмите на Google Assistant. Вече се тестват различни алтернативи, които да покажат кои решения дават най-добри резултати.

Една от атрактивните концепции, която привлича вниманието ни се казва "Omnibox Assistant Voice Search". Това е поредният експериментален флаг наличен за разработчиците на Google Chrome. Aктивирането на функцията позволява да извършвате гласови търсения, обработвани от Google Assistant директно от самата лента за въвеждане на  URL адреса.

Добавянето на бутон в лентата за инструменти ще спести време да пишете съответния текст на клавиатурата. Google ще добавят слайдер за включване на "Оmnibox Assistant Voice Search" в менюто с настройки, както и възможност да продължите да работите с настоящия Voice Search UI в уеб браузъра, както досега.

 

 

Други актуални функции, над които работи Google са "Share Button In Top Toolbar" и "Voice Button In Top Toolbar". Ако включите бутона за търсене с Google Assistant и този за споделяне ще виждате единствено Share бутона в лентата за инструменти, съобщава xda-developers.

Възможно е Google да внесат допълнителни промени преди да разпространят следващата версия на Chrome до потребителите.

Гласовата услуга получава максимално бързо последните иновации в сферата на изкуствения интелект. Това превръща Google Assistant в един от най-важните продукти на компанията. Синхронизацията с другите приложения на Google като Gmail и Google Contacts е важно предимство на виртуалния асистент.

Добавянето на бутона за Google Assistant в лентата за инструменти на Google Chrome е практично решение, което вероятно ще накара повече хода да изпробват функцията за гласовотo търсене в Chrome. Следващата стабилна версия на Google Chrome за десктоп устройства и смартфони ще е достъпна за потребителите преди края на годината.

 

Oще от Digital: Google Chrome ще улеснява споделянето на линкове в интернет