Секцията за комeнтари е един от най-важните компоненти на услугата, тъй като ни позволява да общуваме лесно с другите хора. Дори и да не сте активни в чата вероятно поне веднъж ви се е случвало да разглеждате мнението на непознати потребители за съдържанието, което гледате. Традиционно е необходимо да скролнете под видео плейъра в YouTube, за да откриете коментарите разположени под секцията "Up Next". Google вече експериментират с различна идея.

 

Оказва се, че компанията тества актуализиран дизайн на коментарите, който е достъпен за ограничен брой потребители. Google искат да скрият тази секция на услугата в нов "Comments" бутон, който е разположен между класическите "Share" и "Dislike" бутони в YouTube. Ако кликнете върху него ще се заради падащо меню, в което ще видите всички коментари към съответното видео. Визията е същата, но ако скролнете нагоре вече ще презаредите всички коментари, информира AndroidPolice.

 

 

Вместо това има нов бутон, с който да затворите чата и да продължите да гледате клипове. Интеграцията на допълнителния бутон за коментари премества този за запазване на дадено видео. За в бъдеще ще го откриете над описанието на видео клиповете. Другата промяна е, че ако скролвате твърде много ще бъдете автоматично подканени да изпробвате новата секция за коментари. Тези промени са достъпни за ограничен брой хора в приложението на YouTube за Android.

 

 

Oще от Digital: Седем полезни начина да контролираме звука в YouTube