В последните две години почти не се говори за смарт очилата Google Glass. Устройството трябваше да промени изцяло представата ни за възможностите и дизайна на мобилните джаджи. Все пак се оказва, че компанията не се е отказала напълно от този проект и вече тества новата версия на Google Glass. Oт BusinessInsider дори информират, че в момента устройството тайно се тества от стотици служители на други компании като GE, Boeing, DHL и Volskwagen.

 

Идеята е обратната връзка с тях да бъде използвана, за да се подобри максимално работата на крайния продукт. Новият модел носи името "Enterprise Edition" и има допълнителен Glass Pod, който може да се използва и на стандартни очила. Под това име се крие електронният компонент в рамките на очилата. Според първоначалните данни устройството предлага още няколко ключови подобрения, като камера с по-висока резолюция.

 

Новото устройство се захранва от по-бърз процесор, който гарантира и по-дълъг живот на батерията. Все още не знаем кога можем да очакваме официалната премиера на усъвършенствания Google Glass на пазара. Все пак е добре да разберем, че компанията разработва нов модел, който предлага редица по-добри функции от предходните модели. Много потребители не си купуват Google Glass заради високата им цена и това е проблем, който трябва да бъде отстранен, за да може те да се превърнат в хит на пазара.

 

 

Вижте как новите очила Google Glass ще работят с AA батерии и имат тъчпад в рамките