Google са сформирали специален екип от софтуерни инженери, които от години работят над секретен проект с името "Fuchsia". Всъщност под това име се крие операционна система от ново поколение, която мнозина очакват да наследи Android и Chrome OS. На практика това означава, че интерфейса на платформата ще е оптимизиран за работа, както за смартфони, така и за по-големите дисплеи на лаптопите. Компанията продължава да напредва в развитието на Fuchsia.

 

От AndroidPolice разкриват, че е стартирал първия официален сайт на разработчиците, който е посветен на операционната система. В него е публикувана информация за Google Fuchsia, както и всички детайли, които са необходими на разработчиците да тестват сами Fuchsia на своите устройства. Създаването на отделен портал с информация за Google Fuchsia ще подобри обратната връзка и ще им позволи да се включат по-активно в разработката на операционната система.

 

 

На този етапо основния акцент е да се предостави нужната документация за Fuchsia, която да е публично достъпна за всички оналйн. За в бъдеще Google ще продължат активно да ъпдейтват данните, в официалния уеб сайт на Fuchsia, който е достъпен от този линк. Новият портал ще улесни значително комуникацията между Google и всички разработчици, с които си партнират и със сигурност ще ангажира още повече хора в тестването и разработката на Fuchsia.

 

 

Още от Digital: Операционната система Google Fuchsia ще работи с приложенията за Android