Google обявиха официално, че прекратяват поддръжката за функцията NFC Smart Unlock в смартфоните с Android. Припомняме ви, че тя представлява метод, с който можем да отключваме телефоните си, чрез други смарт джаджи с технологията NFC. Oще по-интересното е, че функцията вече не е активна и на практика е блокирана без допълнително обяснение. Google сега просто ни информират за своето решение. Все пак вече има по-добри и лесни начин да отключваме смартфоните.

 

Технологията NFC позволява две устройства, които се намират на близка дистанция да си комуникират безжично. В това число влизат не само смартфони и компютри, но много други умни уреди, както и NFC стикерите, които могат да се програмират да извършват различни действия. Преди няколко години продукти като NFC Ring предизвикваха голям интерес сред потребителите. Това е пръстен, който служи едновременно като моден аксесоар и ключ за отключване на смартфони и таблети, предаде Mashable.

 

Желанието на Google да сложат край на тази функция със сигурност ще се отрази негативно на популярността на NFC. Мнозина определяха технологията, като следващото голямо нещо в индустрията, но изглежда, че тези твърдения се оказаха малко пресилени. Сегашните аксесоари с NFC ще продължат да работят, но повече няма да бъдат произвеждани подобни продукти. Въпрос на време е да спрат окончателно да се използват от потребителите. 

 

Вижте как да отключим Android смартфона си, ако сме забравили паролата