Първото нещо с което повечето хора свързват името Google е нейната търсачка, в която могат да намерят отговор на почти всички въпроси. Google обаче е много повече от търсачка, тя е компания със сериозни традиции не в създаването на Android софтуер, но и в производството на смартфони, които обикновено са първите на които се инсталира новата версия на на Android OS, а и самите тези смартфони са проектирани така, че работят оптимално добре с този софтуер. Примерите не са един и два. 

 


Едни от тях са Google Pixel 3 и по-големият Google Pixel 3XL, които се появиха на бял свят през 2018г. Те имат голямо количество фенове по света, но за съжаление вече стана ясно, че няма да можете да си ги купите нови. Това се дължи на факта, че Google спира да ги произвежда и респективно продава. Единственият ви шанс да се се сдобиете с моделите е да ги намерите в някой вендор или прекупвач. В Google Store вече не може да се бъде извършена онлайн покупка.

 


 
Планът на американската компания беше сега да представят два нови бюджетни модела - Google Pixel 4a и Google Pixel 4a XL, но заради извънредната ситуация с коронавирус пандемията, събитието бе отменено, както и много други за които вече сме ви казали. 

 

Прочетете още статоята: Световната здравна организация (СЗО) ще представи собствено COVID-19 приложение за смартфони