Google предлагат огромен брой мобилни приложения и много трудно бихме се сетили за всички заглавия, които ни предлага компанията. Подходящ пример за софтуер, който се разработва от технологичния гигант, но не е толкова популярен се казва Trusted Contacts.

Това е мобилно приложение, което позволява да споделяте локацията с най-близките ви хора, дори в случай на инцидент или друга неочаквана ситуация. Членовете на семейството и приятелите също могат да изискат локацията на вашето устройство, дори когато не можете да отговорите сами.

По този начин Trusted Contacts е подходящо решение в случай на опасност. Някои потребители, обаче забелязаха, че вече няма как да инсталират заглавието от Google Play. Компанията също потвърди, че е изтеглила Trusted Contacts от онлайн магазина и внесе повече яснота, относно плановете си.

В крайна сметка Google са решили официално да прекратят поддръжката за Trusted Contacts, което е причината да не го откривате за изтегляне в в Google Play, съобщава TheVerge

 

 

Следващата стъпка предвижда от 1 декември Trusted Contacts вече да не предлага обичайните функции за споделяне на локацията, както досега. С оглед спирането на приложението от Google ви препоръчват да използватe Google Maps, където ще откриете повечето инструменти предлагани от Trusted Contacts.

Tрябва да отбележим също, че функцията за споделяне на локация от Google Maps работи по-различно от тази в приложението. За разлика от Trusted Contacts е необходимо сами да въвеждате своята локация на началния екран.

В същото време, когато някой поиска GPS координатите на вашето устройство и при липса на отговор в рамките на пет минути данните се споделят автоматично от Trusted Contacts.

Компанията създаде и специална страница, от която да изтеглите списъка с контакти, който споделяте в Trusted Contacts. Все пак разполагате с още няколко седмици да изберете алтернативно приложение, ако не сте доволни от вградените функции за споделяне на локацията в Google Maps.

 

Още от Digital: Как да споделим местоположението си от Android телефон