Вече ви информирахме, че Google разделят Hangouts на две приложения - Meet и Chat. Oказва се, че компанията подготвя още промени в своята услуга, като този път ще бъде спряна една от ключовите функционалности на Hangouts. Google са започнали да изпращат имейли до G Suite администраторите, с които ги информират, че след няколко седмици прекратяват поддръжката за SMS съобщения. Данните разкриват, че това ще се случи на 22 май. 

 

Това означава, че след тази дата собствениците на смартфони с Android няма да могат да получават и изпращат текстови съобщения от устройствата си, предаде PhoneArena. Google ще започнат до броени дни да информират своите потребители за промяната. От 27 март те ще започнат да виждат съобщения, в които компанията разкрива плановете си и ги подканя да изберат друго приложение за комуникация. Ако използвате Google Voice е добре да знаете, че това приложение ще продължи да функционира по същия начин.

 

Решението на Google да спре поддръжката за SMS-и вероятно е провокирано от идеята да започнем да използваме приложенията Allo и Duo, които вече са достъпни за Android. Te предлагат много по-разнообразни възможности за комуникация. Google Allo дори използва новата услуга с изкуствен интелект Google Assistant, за да бъде максимално полезна за потребителите. По всичко личи, че е само въпрос на време Hangouts да спре да съществува.

 

Вижте четири забавни трика в Google Hangouts, които може би не знаете