Google Chrome е предпочитания избор на уеб браузър за много хора. Причината за неговата популярност са разнообразни. Лесният за използване интерфейс и множеството функционалности могат да се определят като най-сериозните предимства на Chrome.

Интеграцията с другите приложения от екосистемата на Google също е важен фактор много хора да разчитат на уеб браузъра. Oт компанията са доста активни в ъпдейтването на Chrome клиентите за всички водещи операционни системи.

Windows 7 също не прави изключение, въпреки спирането на поддръжката на платформата в началото на годината. Google все още осигуряват ъпдейти и пачове за сигурност, което е много важно за потребителите, които още използват софтуера.

Досегашните планове предвиждаха браузъра да не е достъпен за Windows 7 от юли 2021г. Сега разбираме, че Google ще променят своите планове, като осигурят поддръжка за Google Chrome и операционната система до началото на 2022г.

Компанията запазва правото си да удължи допълнително този срок, ако много хора продължат да използват тази версия на Google Chrome.

 

 

Решението на Google е позитивно за потребителите и не е лишено от логика, тъй като всеки четвърти компютър все още работи с Windows 7. Световната пандемия затрудни плановете на бизнеса и много от тях не успяха да мигрират към Windows 10 и други операционни система.

Има и много хора, които просто искат да продължат да използват операционната система, както досега. Предоставянето на ъпдейти директно от Google ще предостави допълнително ниво на сигурност и ще ви  предпази от актуалните заплахи в интернет.

Ако използвате Windows 7 ще имате още 18 месеци да работите безпроблемно с Google Chrome.

 

Още от Digital: 7 Google Chrome разширения, с които ще подобрите работата си от вкъщи