Google Chrome е браузъра, който доминира уеб технологиите през последните години. В момента повече от 80% от всички устройства използват това заглавие. Популярността на смартфоните ни кара да бъдат по-активни от мобилните устройства, което също допринася за успеха на Chrome.

Незaвисимо дали имате устройство с Android или iPhone вероятно също сърфирате в интернет, като използвате Google Chrome. Разработчиците на компанията продължиха да бъдат доста активни в ъпдейтването на уеб браузъра в контекста на пандемията от коронавирус.

От TechRadar ни съобщават за интересна промяна, която скоро ще засегне по-старите устройства, които използват Chrome. В случай, че разполагате с компютър на няколко поколения е възможно да да не може да използвате Google Chrome, както досега. Това е свързано с нова инициатива на разработчиците, които спират поддръжката за т.нар. "Streaming SIMG Extensions (SSE3)"

Решението ще засегнe собственици на десктоп устройства, които имат по-стари процесори произведени от Intel и AMD, съобщава TechRadar.

 

 

Официалната премиера на Google Chrome 89 няма да позволи на x86 архитектури от Intel Pentium 4 и AMD Аthlon 64 сериите да стартират уеб браузъра. Спирането на SSE2 е част от дългосрочна стратегия за поддръжка и оптимизация на Google Chrome.

Aнализите на компанията показват, че малък брой устройства с Windows и хардуерни конфигурации ще бъдат засегнати от предстоящите промени.

Повечето компютри произведени след 2005г. са базирани на SSE3 стандарта, който е актуалната версия. Това означава, че само някои процесори представени преди Intel Core 2 Duo платформата няма да могат да работят с Google Chrome 89.

 

Още от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.