Google Shopping е атрактивна платформа създадена от компанията да улесни максимално пазаруването на стоки онлайн. Алгоритмите на Google не само предлагат разнообразие от продукти, но също така съпоставят цените им. Това е много полезно и обещава да спести ценно време на потребителите.

За максимално улеснение можем да използваме мобилната версия на Google Shopping от смартфоните, когато сме в движение. Актуалните оферти в платформата също така са достъпни и от браузъра. Добре е да знаете, че Google въвеждат драстична промяна в своята стратегия, тъй като спират приложенията за Android и iOS.

Това означава, че Google Shopping версията за смартфони вече не е налична за потребителите. Много от тях виждат съобщение на екрана, което ги информира за грешка, когато опитат да разгледат предложенията в Google Shopping.

 

 

Oфициален говорител на Google потвърди ситуацията, разкривайки, че вече ще можем да разглеждаме каталога от продукти единствено в уеб версията. Всички функционалности на мобилното приложение са част от страницата на Google Shopping. По този начин ще трябва да използвате shopping.google.com, за да продължите да пазарувате, както досега.

Google Shopping ще се присъедини към списъка с повече от 225 продукта, които са прекратени от Google през последните 15 години. Сред тях са Reader, Hangouts, Project Ara, Allo, Loon и др.

 

Oще от Digital: Google искат да превърнат YouTube в уеб сайт за пазаруване