Google периодично се отказват от разработването на някои мобилни приложения, за да се фокусират върху други продукти и услуги. Компанията сега потвърди, че такава ще бъде съдбата и на Google Trips, което бе създадено с идеята да улесни планирането на пътувания от потребителите. Google официално обявиха, че приложението няма да е достъпно за устройствата с Android от 5 август, предаде SlashGear.

 

Aко досега сте използвали Google Trips на смартфоните ще се наложи да откриете други алтернативни заглавия за тази цел. Все пак е добре да знаете, че можете да получите доста полезна информация директно от търсачката на Google, което също ще ви позволи бързо да организирате предстоящо пътуване или ваканцията си. След изтичането на датата 5 август Google Trips вече няма да функционира по същия начин, както досега.

 

За в бъдеще компанията ще ви пренасочва към новия уеб портал със същото име, който ще ви предложи много повече възможности да подготвите пътувания директно от браузъра. Повечето функции дублират функционалността на приложението Google Trips. Именно това е една от причините за спирането на поддръжката за този продукт. В Google Play също може да откриете разнообразие от подобни приложения.

 

Още от Digital: Google Trips е новият портал за организиране на пътувания на компанията