Google Play има ключово значение за популярността на Android и предлага достъп до най-разнообразната колекция от мобилни приложения в индустрията. Единственият проблем е, че някои страни с консервативни политически режими ограничават достъпа до онлайн магазина на компанията. Все пак Google работят над различни решения, с които да се справят със ситуацията, за да гарантира най-добрите възможности на своите потребители, независимо къде се намират, информира Android-Developers.

 

От компанията сега потвърдиха, че смартфоните, работещи с Android 4.x Ice Cream Sandwich няма повече да получават ъпдейти и да имат достъп до Google Play. Решението не е изненадващо, тъй като това е много стара версия на операционната система, с която днес работят по-малко от 1% от всички устройства. Така Google ще се опита да предпази потребителите, защото не може да гарантира, че те ще бъдат максимално защитени, а също ги подканва да ъпдейтнат към по-нова версия.

 

 

Припомняме ви, че официалната премиера на Ice Cream Sandwich OS бе през октомври 2011г., но въпреки това досега продължаваше да получава ъпдейти от компанията. Разработчиците вече са информирани и оптимизират своите приложения за по-новите версии на операционната система. За нас потребителите винаги е по-добре да използваме актуализиран софтуер на смартфоните, което е гаранция не само за по-добри функции, но и ни предпазва от различни заплахи.

 

Oще от Digital: Как да сменим държавата на профила си в Google Play