Вече ви информирахме, че Google ще спрат приложението Allo през март 2019г. Aко продължавате да го използвате е добре да знаете, че дългоочаквания ден настъпи. От компанията започнаха да инфoрмират потребителите, че спират поддръжката за мобилното приложение. Официалният уеб сайт на Google Allo възпроизвежда рекламен банер, на който е изписана датата 12 март. Едва ли има по-категорично потвърждение за бъдещите планове на Google от това съобщение в страницата на Allo.

 

Все пак компанията се е погрижила да предостави детайлни инструкции как можете да създадете резервно копие на своите чатове. Най-добрият вариант е да не губите време, а бързо да предприемете стъпки, за да изтеглите снимките и видео клиповете, които пазите в профила си в мобилното приложение. За да го направите трябва да отворите меню "Settings" в Google Allo и да кликнете върху раздела "Chats", където ще видите всички данни, които са ви необходими, предаде Engadget. 

 

 

Добре е да знаете, че историята на чатовете ви ще бъде изтеглена като CSV файл, докато мултимедийното съдържание ще се пази в ".zip" формат. Google Allo така и не успя да предизвика голям интерес сред потребителите, което e причината компанията да се фокусира към други проекти. Трябва да отбележим също, че голяма част от функционалностите на Allo ще станат част от Android Messages, което ще се превърне в предпочитаното приложение за комуникация на Google за платформата Android.

 

Още от Digital: Google спират да инвестират в приложението Allo