Вече ви информирахме как да архивираме цялата информация от компютъра в Google Drive. Aко сте един от милионите потребители, които използват облачната услуга е добре да знаете за големите промени подготвяни от компанията. Google официално потвърдиха, че няма да ъпдейтват и поддържат Drive от 11 декември. Услугата ще бъде спряна напълно на 12 март 2018г. Това означава, че трябва да се погрижите да направите резервно копия на информацията си преди тази дата, предаде CNet. 

 

Идеята е вместо Google Drive да започнем да използваме новата услуга Backup and Sync, която функционира по същия начин. Бизнес потребителите пък могат да се възползват от приложението Fire Stream, което стриймва файловете директно от облака. По този начин се показват копия на всичките ви документи, но не се съхраняват локално в компютъра. В същото време Backup and Sync синхронизира файловете по традиционния начин, пазейки копие в устройството, което след това архивира в облака.

 

 

Новите промени са поредното доказателство за популярността на облачните услуги и колко важни са те за бизнеса на Google. Друг подходящ пример за това е Google Photos, която предоставя неограничено място за снимките ни. Backup and Sync вече е достъпна за потребителите и също както Drive предлага 15GB безплатно пространство за съхранение на данни, които се синхронизират между всичките ни устройства.

 

Вижте шест основни неща, които е добре да знаем за Google Drive