Google използват сложна система от алгоритми и софтуерни инструменти, за да блокират достъпа на зловредно съдържание в магазина си за мобилни приложения. С всеки изминал месец филтрите на компанията стават все по-добри в поставените задачи, но за съжаление дори и това не може да ни гарантира, че сме предпазени на 100% от различни заплахи в Google Play. Tака например системите на онлайн портала са блокирали с 55% повече зловреден софтуер през 2018г. 

 

Компанията не коментира точния брой на заглавията, но ви припомняме, че през 2017г. филтрите на Google Play са блокирали над 700 хил. приложения или със 70% повече от предходната година. Въпреки това Google прогнозират, че активността на хакерите ще достигне пикови стойности през следващите месеци, съобщава BleepingComputer. Именно заради това е необходимо да сте доста внимателни. Все пак е добре да знаете, че всеки ден се сканират над. 1 млрд. смартфона с Android.

 

 

Ключовият елемент от стратегията на компанията е Google Play Protect, която всеки ден гарантира, че над 50 млрд. приложения инсталирани на устройствата не крият рискове за сигурността. Този инструмент бе въведен през лятото на 2017г. и благодарение на него Google успяват да блокират много от заплахите в онлайн магазина. Според официалните данни Google Play е минимум осем пъти по-сигурен от алтернативните портали, от които можете да изтегляте съдържание на смартфоните с Android.

 

Oще от Digital: Седем приложения за Android, които добавят полезни функции към Google Play