Операционната система на компанията за умни часовници се казва Wear OS. Разнообразието от модели със софтуера на пазара, обаче не стимулира достатъчно високи продажби. Това е причината Google да се обърнат към един от най-големите производители, за да подобрят възможностите на операционната система.

Вече ви съобщихме, че смарт часовниците Samsung Galaxy Watch4 и Watch Active4 ще работят с Wear OS. Плановете на двете компании също така предвиждат Samsung да се включат в разработката на платформата, като взаимстват някои идеи и функционалности от Tizen OS. По този начин Samsung и Google ще опитат да популяризират Wear OS сред по-голям брой потребители.

Google също така обявиха, че работят над актуализирана система, която да улесни откриването на приложения за WearOS директно от Google Play. Колкото по-бърз е процеса, толкова по-удобно ще е инсталирането на софтуер за смарт часовниците с платформата, което е важно за популярността на Wear OS.

 

 

Tака например може да се използват филтри като "Watch" и "Watch Face" за намиране и откриване на приложения за смарт часовници. Google също така ще предлагат колекция от предварително избрани заглавия, за да популяризират Wear OS в Google Play.

Aктуалната версия на онлайн магазина ще показва съдържание в лесни за използване интерактивни карти, които са удобни на по-малките дисплеи на смарт часовниците.  Извършването на плащания ще бъде още по-лесно, като ще можете да отворите страница за финализиране на транзакция на Android смартфон или URL адрес в уеб браузъра.

Промените ще са налични до няколко седмици за всички потребители на Google Play и Wear OS.

 

Още от Digital: Google Play ще ни показва какви лични данни събират приложенията за Android, подобно на Apple