Google въведоха нова промяна в мобилното си приложение за Android през лятото на миналата година. Компанията се отказва от използването на Chrome Custom Tabs разделите при отваряне на съдържание от Discover и Google Search резултатите от търсенето. Някои потребители, обаче останаха недоволни, тъй като вградения браузър в приложението на Google не предлага достатъчно функционалности.

Изглежда, че компанията е обърнала внимание на тяхноот мнение и вече тестват нов дизайн на In-App браузъра в Google за устройствата с Android. Според данните Google искат да преместят лентата за навигация в долната част на интерфейса. По този начин потребителите ще могат по-лесно да натискат бутоните и да управляват съдържанието, което виждат в Google от смартфоните.

Изместването на лентата за навигация в долната част е провокирано от идеята, че пръстите ви се намират по-близо до долната част на екрана. Така ще ви е по-удобно да навигирате и да кликвате върху бутоните на вградения браузър в Google Search.

 

 

Самата лента за навигация включва стандартните Forward и Backward бутони, но също икона за споделяне и достъп до менюто с натройки. Кликването върху последния символ ще предложи допълнителни възможности като опция да презаредите страницата, както и да отворите уеб сайта в Google Chrome за Android.

В горния ляв ъгъл ще откриете бутона за затваряне на страницата, като вдясно е бутона за менюто с отметки. На този етап няма информация за други съществени промени в дизайна, както и кога обновената лента за навигация ще е достъпна за всички. Лентата за навигация позиционирана в долната част на екрана се тества в Google v11.43 версията на приложението.

 

 

 

 

Още от Digital: Google и Qualcomm oбещават четиригодишни ъпдейти за сигурност на смартфоните с Android