Google потвърдиха, че спират поддръжката за приложението Allo в началото на следващата година. Потребителите няма да имат достъп до своите профили от март 2019г. Това означава, че трябва да се погрижите да създадете резервно копие на информацията си предварително, за да си спестите бъдещи проблеми. Компанията също така допълни, че всички функции на Google Allo постепенно ще бъдат интегрирани към Android Messages, като част от Rich Communication Services (RCS) стратегията на Google.

 

Разработката на мобилното приложение вече е прекратена, като за в бъдеще водещ акцент ще бъде Messages приложението, което е инсталирано на всеки смартфон с Android. Според официалните данни в момента над 175 млн. потребители го използват активно в мрежите на множество мобилни оператори и на устройства, които са произведени от над 40 различни компании. Именно заради това Меssages предлага множество смарт функции за групови чатове, IP гласови разговори и др., предаде VentureBeat.

 

 

Другите подобрения, които Android Messages вече предлага са свързани с поддръжката за GIF файлове и функцията Smart Reply. Tук е момента да споменем, че Google Duo, което бе представено заедно с Allo ще продължи да е достъпно за потребителите. Компанията го определи като успешен продукт и едно от приложенията им, което се радва на най-добри отзиви. По този начин Google Duo и Android Messages ще се превърнат в основните инструменти за комуникация от смартфоните с Android.

 

Oще от Digital: Приложението Google Allo вече е инсталирано над 1 млн. пъти за Android