Google вече разкриха плановете си да спрат своята платформа за комуникация, като това ще се случи през следващата година. Ако сте потребител, който все още работи с Hangouts ще трябва да се ориентирате към алтернативно приложение преди края на 2019г. Причината е, че компанията сега потвърди, че първата фаза на спирането на поддръжката за Hangouts ще започне през октомври 2019г. Добре е да знаете, че този етап ще засегне единствено G Suite потребителите, предаде Droid-Life.

 

Всъщност това са предимно представителите на бизнес средите, които плащат допълнителни такси, за да използват услугите на компанията. На практика всеки потребител с имейл в Gmail, който завършва на "@gmail" не е част от G Suite програмата. Toва означава, че първият етап от прекратяването на Hangouts няма да засегне доста хора. Компанията ще обяви допълнително конкретната дата, след която всички няма да имаме достъп до услугата, което вероятно ще се случи в първите седмици на 2020г.

 

 

Следващата стъпка пред Google е да започнат да интегрират много от функционалностите на класическия Hangouts към новото мобилно приложение Hangout Chat. Oчаквайте тази интеграция в периода между април и септември 2019г. В това число влизат синхронизация с Gmail, опция за чат с външни потребители, възможност за стартиране на видео разговори с висока резолюция, както и поддръжка за Google Voice. След като този процес приключи Googlе ще спрат достъпа до Hangouts и за обикновените потребители.

 

Oще от Digital: Google разделят Hangouts на две приложения - Meet и Chat