Компанията влага много усилия и средства, за да гарантира сигурността на приложенията в Google Play. Следващият иновативен проект е свързан някои от най-популярните имена в света на киберсигурността като ESET, Lookout и Zimperium. За в бъдеще Google ще разчитат все повече на тяхната помощ, за да се справят със зловредния софтуер, който излага на риск устройствата с Android. Именно заради това се стартира нова инициатива, която се казва App Defense Alliance.

 

Всъщност под това име се крие съвместна организация между Google и експертите по сигурността на ESET, Lookout и Zimperium. Разбира се компанията ще се опита да убеди и други брандове да се присъединят и на свой ред да помогнат за отстраняването на мобилните приложения, които могат да инфектират смартфоните с Android. Oсновната цел на App Defense Alliance е да се спре разпространението на зловреден софтуер още преди да е достигнал до самите устройства.

 

 

Съвместните усилия на Google и специалистите на другите участници в App Defense Alliance се очаква да подобри значително филтрите на Google Play, предаде TechCrunch. В момента компанията определя едва 0.04% от приложенията за Android като потенциално опасни, което означава около 30 млн. заглавия. Новата инициатива не само ще намали тази цифра, но и обещава да съкрати значително времето за откриването на различни заплахи за устройствата с Android.

 

Oще от Digital: Google Play вече автоматично ще стартира видео клиповете в описанията на приложенията