Android не е единствената операционна система, която се разработва от Google. Компанията също така се конкурира при умните часовници с Wear OS. Третият софтуер от екосистемата им е Chrome OS, която започна да се утвърждава като достъпна версия на лаптопите с Windows.

По този начин Google едновременно иска да достигне до повече потребители, но и да гарантира, че приложеният им работят на максимален брой устройства, независимо от тяхната големина. С течение на времето смартфоните увеличиха размерите си, което постепенно направи таблетите излишни за доста хора.

Google се насочиха към още по-големите екрани с хромбуците, които имат 13-15" екрани. Изглежда, че компанията иска да запълни празнината между този тип устройства, като подобри изживяването на потребителите, които използват таблети. В момента най-популярни са моделите с 10-инчови дисплеи, които са едновременно по-големи от смартфони, но осезаемо по-компактни от устройствата с Chrome OS.

За целта разработчиците на Google вече са стартирали нова инициатива с името "Android Beyond Phones", информира SlashGear. 

 

 

На този етап проекта е в начална фаза и тепърва трябва да се превърне в източник на иновации в  бъдещите версии на Android. Представители на Android Engagement Team споделиха, че вече се работи над доста атрактивни идеи, но е необходимо време да се впрегне цялата енергия и креативност на партньорите им. 

Традиционният "11 Weeks" календар на разработчиците, който проследява целия етап от разработка на първата бета версия на Аndroid до финалния продукт също споменава "Android Beyond Peak". Съгласно данните Google ще предоставят повече детайли за тази програма в онлайн сесии, които ще се провежда между 10 и 14 август. 

Това е само част от серия виртуални уъркшопи, които ще включват данни за поддръжката на "Multi-Display" платформи. Google са добавили още шест продуктови категории в "Smart Home Entertaiment Deivices" категорията и работят над концептуален таблет с гъвкав дисплей на TCL. 

По този начин компанията се подготвя подобаващо за официалната премиера на Android 11, която се очаква на 8 септември. 

 

Още от Digital: Ето как Google са справили със зловредните приложения за Android през 2019г.