Вече ви информирахме, че Google Pixel 2 ще има чувствителна на допир рамка около дисплея. Предстоящите смартфони се очакват да запазят традицията и да бъдат представени официално през октомври. В интернет сега се появи информация, която потвърждава, че в действителност именно това са плановете на Google. Жители на Бостън забелязаха в своя град огромен билборд, на който е изписан текста "Ask more of your phone" придружен от логото на компанията и датата 4 октомври.

 

 

Съчетанието между слогана и датата са солидно доказателство, че именно тогава ще бъдат представени моделите Google Pixel 2. Това ще са първите смартфони на пазара, които работят с Android 8.0 Oreo и се очаква да предложат редица подобрения, спрямо сегашното поколение, предаде TechRadar. Според непотвърдена информация HTC ще е компанията, която ще произведе Google Pixel 2, а по-големия Pixel XL 2 ще е създаден от LG.

 

Google Pixel 2 е смартфон с 5-инчов дисплей и Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела и ще работи с осемядрен Snapdragon 835 процесор. Другите характеристики включват 4GB RAM, Adreno 540 графичен чип и 128GB вградена памет. Основната камера ще е 12-мегапикселова и вместо OIS ще използва EIS система за стабилизация, която подобрява качеството при слабо осветление. В същото време Google Pixel XL 2 се очаква да има сходни характеристики с тези на LG V30.

 

Вижте кои смартфони ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo