Google ще представят нова версия на смартфоните Pixel 2, която ще е фокусирана към средния клас. Устройството ще се продава на по-изгодна цена от сегашните модели и ще е предназначено предимно за потребителите в развиващите се пазари. По този начин Google ще се опитат да накарат повече хора да обърнат внимание на подобренията във второто поколение смартфони от гамата Pixel. Информацията е на EconomicTimes, които дори прогнозират, че официалната премиера ще стане факт през юли или август. 

 

Все още не разполагаме с информация за конкретните технически спецификации на новия Google Pixel 2. Все пак можем да очакваме да предложи идентични спецификации с настоящитe версии и да работи под управлението на Android Oreo, съобщава AndroidCentral. Няма да е изненадващо, ако е оборудван със сходни камери, батерия и дисплеи, но да се захранва от друг процесор, което да допринесе за по-атрактивната цена. Премиерата със сигурност ще изостри конкуренцията в средния клас.

 

 

Тук е момента да отбележим, че Google няма да се откажат от плановете си да реализират третото поколение на смартфоните Pixel заедно с Аndroid P, което най-вероятно ще се случи през октомври. Предстоящият бюджетен модел ще е част от втората генерация и тепърва ще разбираме повече детайли за неговите възможности. Google напоследък полагат много усилия повече хора да имат достъп до продуктите им, като новия смартфон също е част от тази стратегия. 

 

Oще от Digital: Google Pixel 2 срещу Pixel XL - кой да изберем