Google Pixel е един от примерите за хардуерната стратегия на компанията, която е обект на все по-сериозни инвестиции. Технологичният гигант предлага още собствена серия умни високоговорители, както и хромбуци. Все пак устройствата с бранда Pixel са най-популярни и традиционно са първите смартфони с новата версия на Android.

Компанията не предвижда промени в своята стратегия и през 2021г. Очакванията са Google Pixel 6 да бъде представен в края на септември или през първите дни на октомври. Google също така подготвят още едно устройство, което ще дебютира на пазара като Pixel 5a. В интернет се появиха данни, които разкриват, че този модел ще бъде представен през август.

Информацията бе потвърдена от Bloomberg и е в синхрон с предходната година, когато Google Pixel 4a бе показан за първи път през същия месец. Все още няма яснота около конкретната дата на събитието. Новият смартфон ще разполага с 5G модем и ще направи компромис с някои от функциите на Google Pixel 5.


 

Според непотвърдена информация ще видим същата подредба на камерите, както при Pixel 4a 5G и Pixel 5. Дизайнерските линии на смартфона също няма да се различават драстично от неговите предшественици. Бързата скорост на работа вероятно ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 765G процесор, който ще е допълнен от 6GB/8GB RAM.

В задната част ще има две камери, като поне единия сензор ще поддържа 12МР резолюция. Google Pixel 5a ще работи с Android 12 и може да се продава на по-достъпна цена от своя предшественик. Дисплеят се очаква да е с 6.2-инчов диагонал при Full HD+ резолюция и OLED технологията.

 

Още от Digital: Google Pixel 6 ще използва уникална технология за вграждане на камерата в дисплея