Аndroid TV е операционна система, която предлага интуитивен и лесен начин да контролирате смарт телевизорите. Огромното разнообразие от приложения за Аndroid е другото голямо предимство на софтуера. Google вече осигуриха смарт поддръжка за гласови команди в дистанционните устройства, както и синхронизация с джаджи като Chromecast. 

Водещите производители предлагат различни устройства за стрийминг на съдържание на телевизорите и "Set-Top Box" категорията е доста популярна сред потребителите. Google също разработват собствен хардуер и от месеци работят над стрийминг устройство от последна генерация. 

Компанията подготвя премиерата на джаджа, която работи с Android TV и надгражда функционалностите на представителите на серията Google Chromecast. От 9to5google сега ни информират, че в базата данни на американския регулатор FCC са попаднали две нови устройства. Пълните имена на моделите са "GZRNL" и "G9N9N", които са сертифицирани като "Interactive Media Streaming Device".

 

 

Вече знаем, че компанията работи над Android TV джаджа с кодовото име Sabrina, която ще наследи Chromecast Ultra. Настоящата регистрация най-вероятно е свързана именно с този модел. Освен поддръжката на Wi-Fi и Bluetooth няма данни за другите технически спецификации. 

Вторият модел е регистриран като "Wireless Device" и вероятно ще предложи лимитирана функционалност или представлява дистанционното управление на джаджата. Желанието на Google да представят нов хардуер с Аndroid TV не е толкова изненадващо, тъй като устройства с този форм фактор и поддръжка на софтуера не са толкова много.

Премиум устройства като NVIDIA Shield струват около $150, а бюджетните предложения като Xiaomi Mi TV Stick са налични за $40. Компанията ще позиционира предстоящите Android TV джаджи между тези ценови стойности, за да ги промотира на европейския пазар.

Официалната премиера може да стане факт заедно с Google Pixel 5 и Google Pixel 4a 5G, които ще видим в края на септември.

 

Още от Digital: 8 лесни начина да персонализирате началния екран на телевизор с Android TV