Google започват да обръщат все по-сериозно внимание на хардуера и вече представиха новото си поколение смартфони Pixel и Pixel XL. Компанията ще продължи да инвестира сериозни средства в разработването на подобни продукти и се очаква да представи два смарт часовника през следващата година. Моделите ще работят с Android Wear. Двете устройства ще са позиционирани в най-високия ценови клас и ще са първите, работещи с новата версия на платформата, предаде TheVerge.

 

Информацията за тези планове на компанията бе потвърдена лично от продуктовия мениджър на Android Wear дивизията, Джеф Чанг. Все още не знаем как ще се казват новите смарт часовници, но най-вероятно те няма да носят името Pixel. След премиерата им ще започнат софтуерните ъпдейти към Android Wear 2.0 за устройствата на другите водещи производители. Oчаква се през януари да е достъпна последната тестова версия на платформата за разработчиците.

 

Джеф Чанг уточни, че ще има разлики между интерфейса на Android Wear 2.0 за смартфоните с Android и iOS. Все пак той потвърди, че услугата за мобилни плащания Android Pay ще може да се използва и на двете платформи. Дългоочакваният ъпдейт ще ни предложи много допълнителни функции, които да улесняват работата на смарт часовниците. Ще е интересно да разберем какви технически спецификации ще отличават двата нови модела на Google.

 

Вижте кои смарт часовници ще имат ъпдейт към Android Wear 2.0