Разнообразната колекция от съдържание, която предлагат стрийминг услуги като Netflix, Spotify и Аpple Music гарантира забавление в продължение на часове с любимата музика и видео съдържание. Мобилните устройства и големите им екрани със смарт функции като HDR предлагат добри възможности да гледаме дори когато пътуваме.

Най-приятно е изживяването в домовете ни на екраните на телевизорите, където видеото и звука буквално ни пренася в мултимедийното съдържание. Google Chromecast са популярни джаджи за стрийминг, които привличат внимание с достъпната си цена и са подходящи решения да споделяте екрана от смартфон с Android и iPhone.

Прехвърлянето на видео на голям екран превръща смартфоните или таблетите в дистанционно управление за достъп до любимите музикални клипове, филми, телевизионни шоута, колекция от снимки и мултимедия. Googlе Chromecast скоро ще станат обект на голям ъпдейт, който ще оптимизира джаджите за стрийминг на телевизионно съдържание. 

Плановете на Google са доста амбициозни и планират поддръжка на безплатни телевизионни канали в своята TV платформа.

 

 

Припомняме ви, че Google TV е наследник на Android TV и се използва от множество смарт устройства, включително и Google Chromecast за достъп до мултимедийно съдържание. Следващата стъпка на Google предвижда интеграцията на телевизионни канали, които излъчват в реално време от категорията FAST (Free, Ad-Supported Streaming Television).

Това е традиционен TV формат, който показва класическите реклами между предаванията и включва текстови анонси на предстоящи събития. Името на партньорите, с които ще работи Google в новия проект все още не са публично известни. Стриймването на TV в реално време е традиционна функционалност на премиум услуги като YouTube TV.

Интересът на Google към FAST каналите не е изненадващ, тъй като безплатния достъп ще осигури достъп до голяма аудитория от потребители, които вече са собственици на Google Chromecast. Всеки месец стриймваме еквивалента на милиарди минути видео съдържание и финалния каталог на Google вероятно ще предложи десетки безплатни канали.

 

Oще от Digital: Как да свържем лаптоп с телевизор