Google Chrome съчетава в себе си много от най-добрите технологични иновации на компанията. Най-популярният уеб браузър е бърз, предлага интеграция с другите услуги на Google, както и разнообразие от плъгини на външни разработчици. Moбилната версия на Chrome получава непрестанни ъпдейти от компанията, които всеки ден спестяват ценно време и кликвания на милиони потребители.

Една от основните причини да използвате Google Chrome освен чисто техническите предимства е интеграцията с другите приложения на компанията. Логването в Google профила предлага достъп до отметките и история на браузване, но също до събития в календара, данни от имейлите в Gmail и др. По този начин всеки от нас може да извлече максимума от облачната инфраструктура на Google.

Абсолютно по същия начин се синхронизират паролите в уеб сайтовете, които отваряме ежедневно в Google Chrome. Тази функция е много полезна, когато използвате няколко различни устройства в своето ежедневие и е ключов компонент от онлайн активността на потребителите.

 

 

Компанията вече представи специална функция, която въвежда чувствителна информация като детайли за кредитна карта в браузъра. Идеята е да не се налага да въвеждате сами данните в полето, дори ако не сте активирали опцията за синхронизиране на вашия акаунт. Това добавя още едно ниво на сигурност при важни транзакции, които извършвате от смартфоните.

Google са доволни от начина, по който работи функцията и планират да разширят възможностите й за системата на пароли в Google Chrome. Toва означава, че ще имате достъп до всички логин детайли и пароли без да се налага синхронизация на вашия профил. Необходимо е само едно кликване на дисплея за попълване на ID данни, които вече сте въвели от съответното устройство.

Скоро Chrome за Android ще позволи въвеждане на тази поверителна информация с едно кликване. Извършването на парични трансфери ще изисква само верификация с уникалния код на вашата карта. Google продължават с тестовете, преди да позволят на всички да се възползват от функцията.

 

 

Още от Digital: Google Chrome ще улеснява споделянето на линкове в интернет