Google от доста дълго време разработват две операционни системи: Android OS и Chrome OS. Първата платформа е най-популярния софтуер за смартфони и таблети, докато Chrome OS е създадена като бюджетна алтернатива за лаптопите с Windows OS. От много време се спекулира с идеята, че компанията възнамерява да ги слее в една обща операционна система. Последните данни на AndroidPolice разкриват, че в момента този проект се разработва с кодовото име "Andromeda", предаде TechRadar.

 

Andromeda е близка до Млечния път галактика, разположена на приблизително 2.5 млн. светлинни години от нашата планета. Учените смятат, че Андромеда и Големия Магеланов облак са единствените галактики, които могат да се наблюдават с просто око като мъгляв обект. Най-интересното е, че според тях след няколко милиарда години тя ще се сблъска с Млечния път, което ще доведе до формирането на още по-голяма галактика. Любопитен факт е, че един от най-високопоставените служители в Android и Chrome OS дивизията на Google, Хироши Локхаймер публикува много интересен туит. 

 

В него той сподели, че първата версия на Android бе представена преди осем години и самия той има усещането, че след същия период от време всички ние ще говорим за датата 4 октомври 2016г. По всичко личи, че именно тогава Google ще обявят официално намерението си да слеят своите две операционни системи в една  обща платформа. Не бива да забравяме, че на тази дата ще видим за първи път и смартфоните Google Pixel и Pixel XL. Спирането на устройствата Nexus и сливането на две платформи могат да се превърнат в най-сериозната промяна в стратегията на компанията в пазара на мобилни устройства досега.

 

Вижте защо Google искат да слеят Chrome OS с Android ОS в една платформа до 2017г.