Google Search претърпя сериозна еволюция от първите версии на търсачката, които се заеха с нелеката задача да индексират информацията в интернет. Всеки ден извършваме милиарди заявки, които ни позволяват само с няколко кликвания да открием каквото търсим. Функцията за гласови команди в Google Search също е много полезна, особено когато сме в движение и ръцете ни са заети.

Алгоритмите на най-голямата търсачка постоянно се подобряват и улесняват откриването на съдържание от Google профилите на всички устройства, които използваме. Google често проявяват креативност и забавляват своите потребители със скрити игри, драскулките Doodle и редица смарт оптимизации в резултатите.

Компанията предлага нов забавен начин да не скучаете, докато прекарвате време в търсачката, съобщава Mirror.co.uk.

 

 

Ако въведете "make Google do a barell roll" (без кавичките) и изберете бутона "Im feeling lucky" ще се заради прозорец, който ще преобърне десктопа и предостави достъп до колекция от мини игри.

В горният ляв ъгъл има бутон, с който да активирате списъка с налични игри, които включват Dinosaur Game, Underwater Search, Google Gravity и много др. На екрана също така се показват тагове, които ви подканват да се забавлявате с други активни игри и интерактивно съдържание.

Google обещават да ви залеят с доста любопитни факти и информация, ако въведете "I'm Feeling curious" в полето за търсене. По този начин може да разберете неща като колко е висока Статуята на свободата, на каква възраст е най-стария човек на планетата, любопитни детайли за изобретения и др.

Можете да сменяте фактите с допълнителен бутон, който генерира автоматично ново съдържание, създавайки постоянен фийд от интересна информация.

 

 

Oще от Digital: 18 полезни неща, които може да правите в Google Search