Google имат амбициозни планове да се превърнат в по-влиятелно име в сферата на игрите. Компанията вече е стартирала проект, който може да я превърне в директен конкурент на доминиращите този сегмент Xbox и PlayStation. Стратегията на Google ще бъде фокусирана около три ключови акцента: платформа за стрийминг на игри, собствен хардуер и инструменти за привличане на разработчици. Mного е вероятно реализацията на тези планове да са свързани с извършването на сериозни придобивания на компании, които имат богат опит в сферата на видео игрите.

 

Близки до Google източници твърдят, че подобна идея се обсъжда от поне десетилетие. Преди няколко години в интернет се появиха данни, че технологичния гигант възнамерява да купи стрийминг платформата Twitch. След това усилено се спекулираше с желанието на компанията да представи собствена конзола за игри, която работи с Android. Oпитите на Google в този сегмент не спират дотук и през 2016г. финансираното от тях студио за игри Niantic се превърна в световен хит с премиерата на играта с добавена реалност Pokemon Go, съобщава TechSpot. 

 

 

Oказва се, че Google са провели серия от срещи с големи имена в сферата на видео игрите по време на геймърската конференция E3 2018, която се проведе в началото на месеца. Желанието на компанията е да създадат разноoбразна екосистема от хардуер и софтуер, чието съдържание може да се стриймва на всевъзможен брой устройства. Навлизането на Google в този сегмент определено е интересен ход, който вероятно ще заинтригува геймърите и би засилил конкуренцията с Xbox и PlayStation.

 

Още от Digital: Google Play Instant ще ни позволи да тестваме Android игрите преди да сме ги изтеглили