Google винаги са били възприемани като софтуерна компания, но през последните години проявяват все по-голям интерес към хардуера. В момента портфолиото им включва разнообразни джаджи, сред които смартфоните Google Pixel, лаптопите Pixelbook, умните високоговорители Google Home, термостатите Nest и др. Компанията потвърди, че ще започне да използва рециклирани продукти във хардуерните си продукти. Тази инициатива ще обхване цялото портфолио на Google до 2022г.

 

Всъщност това е поредния мащабен опит на компанията да финансира и разработва устройства, които са безвредни за околната среда. Така например в предходните две години (2017г. и 2018г.) емисиите на въглерод свързани с продуктите им са редуцирани с повече от 40%, съобщава Pocket-Lint. Oт Google също така вече стартираха иновативен проект с името "Power Project", който ще позволи на семейства в нужда да получат 1 млн. термостата Nest в следващите пет години.

 

 

Допълнително ще разберем точно как Google смятат да превърнат всичките си продукти в джаджи, които отделят нулеви емисии в атмосферата. Първоначално ще се използват рециклирани пластмаси в създаването на покритиятa на Google Home, калъфите и другите аксесоари за устройствата им. Със сигурност Google ще започнат да разглобяват и рециклират компоненти от стар и неизползван хардуер, като част от амбициозния си проект. Apple и Samsung също финансират подобни инициативи.

 

Още от Digital: Google ще преместят част от хардуерния си бизнес извън Китай